HTML

Mi ez?

Zsemledisznó mindenbe beleüti az orrát. Általános blog, hol ilyen, hol olyan tartalommal. Amolyan véleménymondós, de lesz történetmesélés is.
Magpet szerint. Bővebben?

Friss topikok

Linkblog

2012.05.18. 12:29 magpet

A Mintapolgár

Nem tudod, hogyan lehetnél a haza hasznára? Segít a Zsemledisznó! Egyszerű és ingyenes oktatóanyag megtévedt lelkeknek. Adómentesen.

20120518_mintapolgar.jpg

 

A Mintapolgár dolgozik. Bejelentett munkahelyén minden közterhet rendben fizetnek utána.

A Mintapolgár jövedelme magas, így az általa/utána befizetett adók és járulékok is jelentős összeget tesznek ki.

A Mintapolgár napi 16 órát dolgozik. Ennek köszönhetően előbb meghal, és nem terheli a nyugdíjkasszát.

A Mintapolgár indokolatlanul nagy fogyasztású gépkocsival közlekedik, hogy jövedéki adó formájában járulhasson hozzá a költségvetés stabilitásához.

A Mintapolgár gyakran követ el közlekedési szabálysértést, mert hisz a befizetett büntetések nemzetépítő erejében.

A Mintapolgár soha nem vásárol parkolójegyet, viszont mindig megvárja a parkolóőrt. Az így befizetett büntetésekkel támogatja az önkormányzatokat.

A Mintapolgár mindig megvásárolja a havi autópálya-matricát. Akkor is, ha két falu közötti dűlőúton közlekedik.

A Mintapolgár havonta legalább egy BKV-bérletet vásárol. Akkor is, ha vidéken lakik. Akkor is, ha kizárólag gépkocsival közlekedik, mert sose lehet tudni.

A Mintapolgár mindig a CBA-ban vásárol Erzsébet-utalványával. Meg egyébként is.

A Mintapolgár a vele egy szobában helyet foglaló családtagjaival is telefonon kommunikál, hogy a befolyó távközlési adó is segítse a költségvetés egyensúlyát.

A Mintapolgár naponta minimum két doboz cigarettát elszív. Ezáltal jövedéki adóval támogatja a gazdaságot, valamint nullához közelíti annak esélyét, hogy életben maradásával valaha is indokolatlan terhet jelentsen a nyugdíjkassza számára.

A Mintapolgár mozgásszegény, egészségtelen életmódot folytat. Ennek köszönhetően a gyógyszerre költött pénzzel – a gyógyszer-lobbi közvetítésével – szintén hozzájárul ahhoz, hogy az országért dolgozó politikusok megfelelő jutalmazásban részesülhessenek szolgálataikért.

A Mintapolgár igyekszik minél több chipset és energiaitalt vásárolni a CBA-ban, hogy az egészségtelen életmódon felül az ezekre kivetett adó megfizetésével is bizonyíthassa elkötelezettségét.

A Mintapolgár apró hibákat vét az adóbevallásában, hogy az ezek miatt kirótt büntetésekkel közelítse a befizetett – amúgy érthetetlenül alacsony – összeget a szerinte reálishoz.

A Mintapolgár soha nem merül el feleslegesen a nyilatkozatok, újságcikkek tartalmának értelmezésében, egyszerűen a nyilatkozó/szerző neve alapján ítélkezik.

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://zsemlediszno.blog.hu/api/trackback/id/tr154524140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása