HTML

Mi ez?

Zsemledisznó mindenbe beleüti az orrát. Általános blog, hol ilyen, hol olyan tartalommal. Amolyan véleménymondós, de lesz történetmesélés is.
Magpet szerint. Bővebben?

Friss topikok

Linkblog

2012.04.12. 14:25 magpet

Végső megoldás: NEA

Egész egyszerűen botrányos, ami itt az adók körül folyik. Egyetlen megoldás az egyszerűsítés, amely átláthatóvá, kiszámíthatóvá és stabillá teszi a gazdaságot. A csodafegyver neve: Nemzeti Együttműködési Adó, röviden: NEA. Kedves, lágy hangzású rövidítés, mint egy finom hölgy neve. A sok bonyolult adót eddig is próbáltuk becézgetni, de most itt a végső megoldás, ízlelgessük együtt a NEA betűszót!

Nevetséges, sőt szánalmas, hogy egy ilyen mértékű felhatalmazás birtokában, egy ilyen szélsőséges szabadságharc közepette a kormány hetente új adónemek kitalálásával kénytelen foltozni a költségvetésen keletkező lyukakat. Aztán jönnek a különféle vészmadarak és provokátorok, a hisztis gyarmatosítók: ez nem jó, az nem jó, jogharmonizáció, érdeksérelmek, az élő munka terhei, munkanélküliség, stb. Ha egy adó mégis megvalósul, akkor egy héten belül átalakul, fél év múlva megszűnik és a helyére lép két másik. Ez így senkinek sem jó, egy ennél őszintébb rendszerre van szüksége az országnak. Ezennel közkinccsé teszem az unortodoxia csúcsát jelentő, végletekig leegyszerűsített, ám felülmúlhatatlan hatásfokú, minden mást kiváltó adót: ez a NEA.

A Nemzeti Együttműködési Adót a NAV veti ki. Az adónak nincs meghatározott mértéke és alapja, nincs esedékességi dátum, nincsenek meghatározott adófizetésre kötelezett körök. Van az ország, vannak az emberek, és van a NEA.

A NEA kivetése és beszedése minden eddiginél egyszerűbben történik. A NAV NEA csoportja kiszáll. Először a helyszínre, majd a nagy fekete autóból. Itt az ingatlan, az ingóságok, a jelen lévő állampolgárok szemrevételezésével, esetleg rövid kedélyes beszélgetéssel megállapítják az adó mértékét. A végösszeget a csoport vezetője szóban közli az adófizetővel, akinek 15 perc áll rendelkezésére, hogy az összeget készpénzben átadja a csoport pénztárosának. Az átadott összegről az adózó átvételi elismervényt kap. Az elismervényt az adózó köteles 20 évig megőrizni, amivel igazolhatja, hogy befizette a NEÁ-t. De mivel a Nemzeti Együttműködési Adó bárkire, bármikor, tetszés szerinti alkalommal kivethető, ennek az igazolásnak csak gyűjtők számára van jelentősége.

A fizetés elmaradása vagy késedelem esetén a tartozás azonnal végrehajtható. Amennyiben a helyszínen található ingó és ingatlan vagyon a tartozást nem fedezi, úgy a NAV NEA csoport orvosa jogosult az adózó belső szervei közül néhányat kioperálni, és azokat értékesíteni.

A Nemzeti Együttműködési Adó alól mentesség nem kérhető, csak kapható, de azt ki kell érdemelni.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://zsemlediszno.blog.hu/api/trackback/id/tr804389306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása