HTML

Mi ez?

Zsemledisznó mindenbe beleüti az orrát. Általános blog, hol ilyen, hol olyan tartalommal. Amolyan véleménymondós, de lesz történetmesélés is.
Magpet szerint. Bővebben?

Friss topikok

Linkblog

2013.07.24. 14:13 magpet

Az e-útdíj, a FUVOSZ és Dugovics Titusz

Alakul ez a meseszép e-útdíj. A díjak pofátlanul magasak, a rendszer gyakorlatilag romokban, minderre sikerült elverni 42 milliárd forintot, közben pedig az állítólagos érdekvédelmi szervezet a megsarcolt felhasználókkal javíttatná a javíthatatlant.

Ugorjuk át az irreális díjakat, az át nem hárított (vagy mégis?) költségeket, a nevetséges hekkertámadásos magyarázkodást a működésképtelen szeméthalom mellett álló, állásáért remegő illetékestől. Nevessünk most a FUVOSZ nevű bolhacirkuszon, akik állítólag a fuvarosok érdekeit képviselik.

Ez a kiváló hatásfokú szervezet az e-útdíj briliáns ötletének felmerülése óta nagyon sokat tett a fuvarosokért. Kedélyesen egyeztetett a törvényhozó tudósokkal, hogy pontosan hogyan is legyen ez a remek díj, eléggé rohadt magas-e, majd ügyesen elvesztek együtt a részletekben. Nem volt nehéz, mert a magyar jogalkotás hagyományait követve egy átláthatatlan, kezelhetetlenül bürokratikus baromságot sikerült együtt megálmodniuk, a FUVOSZ ebben segítette a kormányt. Az egy pillanatra sem merült fel, hogy ez az egész egy mocskos lehúzás, amit végül a fogyasztók fognak adóként megfizetni. Nem, erre szükség van, ez nekünk lesz jó, ebben a FUVOSZ is partner volt. Igen, pont ezt várjuk egy érdekvédelmi szervezettől.

A FUVOSZ most épp nyílt levélben kérleli tagjait, hogy együtt dobják össze maguknak a rendszert, javítgassák annak hibáit. Mindezt azért, hogy gyorsan, kényelmesen fizethessenek be irreálisan magas összegeket a költségvetésbe.

Mi lett volna, ha Dugovics Titusz a FUVOSZ szellemisége szerint lát neki hőstettet végrehajtani?

-Te Hasszán! Szerintem ne oda tűzd a zászlótokat, mert ki fogja csavarni a szél! Fúrok itt neked egy másik lyukat, ebben jobban megáll! Lötyög? Ajjaj, megoldjuk! Hahó, Sanyi! – szól le a toronyból az övéinek – Adjatok már fel egy kis madzagot, mert rohadtul lötyög a zászló! Nem, nem tudunk lemenni érte, mi tartjuk a zászlót. Hozzátok már fel! Közben nézzétek meg, hogy minden irányból jól látszik-e! Köszike!

Dugovics Titusz a szánalmas szarakodás helyett más stratégiát választott. Tán mert nem volt egy utolsó szolgalelkű áruló.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://zsemlediszno.blog.hu/api/trackback/id/tr445423046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása