HTML

Mi ez?

Zsemledisznó mindenbe beleüti az orrát. Általános blog, hol ilyen, hol olyan tartalommal. Amolyan véleménymondós, de lesz történetmesélés is.
Magpet szerint. Bővebben?

Friss topikok

Linkblog

2012.11.07. 10:28 magpet

Korlátlan költségtérítést a képviselőknek!

Nem tartozom azok közé, akik szerint a képviselő éljen 47.000.-Ft-ból. Az én képviselőm végezze rendesen a munkáját, és ezért kapja meg a megfelelő díjazást, beleértve a költségtérítést is. Éljen anyagi biztonságban, mert ez az egyik feltétele annak, hogy tisztességgel végezhesse a dolgát. De én vagyok a főnöke, szeretnék rálátni, mit művel a „céges vagyonnal”, vagyis az én pénzemmel. 

A képviselő kapjon egy tisztességes fizetést – mondjuk 1MFt nagyságrendben -, amit természetesen arra költ, amire akar. Felőlem vehet méregdrága biciklit, kajálhat ötcsillagos étteremben, kurvázhat, elosztogathatja a szegényeknek, nem érdekel. Ez az ő munkabére, az átutalás pillanatától kezdve az ő pénze. Amikor ezt költi, akkor ő magánember, nem turkálunk a zsebében.

Ezen felül pedig kapjon korlátlan költségtérítést, amiről viszont már szeretném tudni, mire megy el. Elvégre mikor dolgozik, akkor közpénzt költ közügyekre. A korlátlan költségtérítés egyetlen egyszerű szabály mentén üzemel: a képviselő kap egy bankkártyát, ezzel fizethet mindent. A kártya forgalma viszont nyilvános: az Országgyűlés honlapján mindenféle ügyfélkapu, regisztráció és egyéb szarakodás nélkül beütöm a képviselő nevét, és már látom is, mikor, mire, mennyit költött.

Személyiségi jogok? Ugyan már! Ha munka van, akkor azt miért nem láthatjuk? A munkával nem összefüggő tételeket az én becsületes képviselőm úgyis a fizetéséből rendezi, nem?

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://zsemlediszno.blog.hu/api/trackback/id/tr714894991

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása