HTML

Mi ez?

Zsemledisznó mindenbe beleüti az orrát. Általános blog, hol ilyen, hol olyan tartalommal. Amolyan véleménymondós, de lesz történetmesélés is.
Magpet szerint. Bővebben?

Friss topikok

Linkblog

2012.11.27. 08:32 magpet

A választási regisztráció igenis nagyszerű dolog!

Ezt próbálom ismételgetni magamban, és közben azon jár az agyam, hogy a hitéleti alapon politizáló rajongók – akik nem a szemüknek hisznek, hanem a hivatalos kommunikációnak – vajon milyen módszerrel próbálnak azonosulni a tétellel. 

Megszületett hát a törvény, amellyel kapcsolatban ellenérveket már bőven hallottunk, valódi, védhető érveket mellette viszont nem igazán. Az ultralojális hívek szempontjából egy fontos érv azért mégis van: az ellenzék utálja. Ez meglehetősen sok mindenhez elegendő, főként, hogy a Fidesz saját identitásának egyik legfontosabb eleme az, hogy ők nem az MSZP. Sőt, manapság már inkább az, hogy ők nem az ellenzék, így egy kalap alatt. Ha tehát születik egy törvény, ami az ellenzéket kiakasztja, akkor az jó.

Azért egy aprócska különbséget mégis vélek látni az eddigi akciók és a választási regisztrációról szóló törvény között. Matolcsy György és az NGM lépései magyarázhatók azzal, hogy az elmútnyócév, gyurcsánybajnai, ország szétlopása, eladósodás, csontvázak a szekrényből. Ha őszinték vagyunk, ennek még némi igazság-tartalma is van, a százalékokba ne menjünk bele. A médiatörvény átépítése mellett is elcsúszhat az az érv, hogy a szoci-libsi uralom alatt mekkorát korcsosult a közszolgálatiság, és ezt bizony rendbe kellett tenni, ez is teljesen üzemszerű magatartás egy frissen hatalomra kerülő párttól. Az intézkedések valódi tartalmát és célját most ne vizsgáljuk!

De vajon mi az érv a hívek felé a választási regisztrációt illetően? Erre nehéz azt mondani, hogy a Gyurcsány-kormány tébolyult ámokfutása miatt van rá szükség. Azt se lehet ráhúzni, hogy Kálmán Olga veszélyesen inkorrekt kommunista propaganda-interjúi ellen nyújt majd fedezéket a becsületes polgárok számára. Ez a törvény egy valamit tud: felb*szni az ellenzék agyát.

Nagyon nagy a baj, ha tömegek léteznek az országban, akiknek ez elegendő a meggyőződéses bólogatáshoz.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://zsemlediszno.blog.hu/api/trackback/id/tr824927684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása