HTML

Mi ez?

Zsemledisznó mindenbe beleüti az orrát. Általános blog, hol ilyen, hol olyan tartalommal. Amolyan véleménymondós, de lesz történetmesélés is.
Magpet szerint. Bővebben?

Friss topikok

Linkblog

2015.12.05. 18:34 magpet

Nálam ezért érik a törlés a Facebookon

“A szó veszélyes fegyver” - énekelte az Illés 1972-ben, sok évvel a Facebook előtt. Az állítás nem kopott, sőt egyre erőteljesebben tapasztaljuk elszomorító igazságtartalmát. Főleg, ha a szó hülyék kezébe kerül. Márpedig a Facebookon gyakran kerül.

2 komment


2014.10.01. 11:47 magpet

Megint egy bringa - most a Brompton

A Zsemledisznóból nem lesz bringás vagy városi közlekedős blog, de most valahogy mégis úgy alakult, hogy a Bubi után egy másik kétkerekűt próbáltam ki. És mivel elég különleges darabról van szó, megírom.

Szólj hozzá!


2014.09.26. 14:28 magpet

Megadtam magam a Bubilobbinak!

Mindenki próbálgatja, én is adtam neki egy esélyt. Féltudományos módszerekkel vizsgáltam a közbringát, érdekes tanulságokkal.

3 komment


2014.08.17. 12:42 magpet

Az egészséges nacionalizmus és a hülyeség

Erőből futni, majd a célban örvendezni kétféleképpen lehet. Versenyen, vagy a békés járókelőket félrelökdösve, mindenkin átgázolva a reggeli csúcsforgalomban a járdán. Ez egyik esetben az elkövetőt sportolónak hívjuk, a másik esetben pedig kezelendő elmebetegnek. Ugyanez a helyzet a nacionalizmussal.

Szólj hozzá!


2014.02.13. 20:50 magpet

Agresszív dilettantizmus, online kassza a neved!

Ha a Földön landoló idegen létformák az „agresszív, dilettáns ostobaság” kifejezés értelméről éppen tőlem érdeklődnének, habozás nélkül felcsapnék nekik egy notebookot, a gugliba beverném az „online kassza” kifejezést, aztán lehet olvasgatni! A szokásosan visszafogott Zsemledisznó-posztokhoz képest talán kicsit szókimondóbb írás következik, bár ez nem lesz könnyű, mivel erre már nem nagyon vannak szavak.

2 komment


2014.02.05. 23:16 magpet

Kiszivárgott! – Gyurcsányék tervei kormányra kerülésük esetére

A Zsemledisznó birtokába jutottak azok a titkos dokumentumok, amelyeket a baloldali Összefogás vezérei állítottak össze, és a kormányra kerülésük utánra tervezett intézkedéseket tartalmazzák. Dermesztő, nyakunkon a vörös veszedelem!!!

1 komment


2013.12.20. 12:12 magpet

Csak egy szinopszis – Van Damme, Volvo, rezsicsökkentés

  • Zene indul, kezdetben csak instrumentális: Mága Zoltán hegedül.

  • Fahrt, szűk szekondban Németh Szilárd rezsibiztost látjuk. Arcán magabiztosság.
    • Narrátor: „A nemzettel együtt túl vagyok a hullámvölgyeken. Az ország egyre jobban teljesít. Minden nap mondok egy számot. Mindig egy nagyobbat, mint tegnap. A rezsiköltségek grafikonja úgy simul a nullára, mint a tökéletes spárga...”

  • Az utolsó mondattal együtt a fahrt kicsit elmarad a guruló, egymástól lassan távolodó járművektől, a kép tágul: Német Szilárd egész alak, spárgázni kezd. Fején műbőr kalap, azon büszkén áll a Rezsicsökkentés életnagyságú, színarany szobra. Tökéletes egyensúly. A háttérben naplemente, egy épülő stadion és a toronydaruk sziluettje.

  • Zene: Mága Zoltán hegedűjátékába Pataky Attila és Kovács Ákos duettje csatlakozik be. A szöveg spirituális üzenetet hordoz, mondatok nélkül csak címszavakban utal a nemzet nagyságára, a gravitáció kikapcsolhatóságára és a rezsicsökkentésre.

  • A fahrt még inkább lemarad, a kép egyre tágul, teljes egészében láthatóvá válik a két kamion, oldalukon szlovák cukorgyárak logói. Az egyik kamiont Bajnai Gordon, a másikat Gyurcsány Ferenc vezeti.

  • Németh Szilárd arca elkomorodik, ember feletti erővel tartja össze spárgázva a két széttartó kamiont. Tekintete azt sugallja: megvédjük a rezsicsökkentést!

  • Az ország két kamionja Bajnaival, Gyurcsánnyal, áfamentes szlovák cukorral, rezsibiztossal együtt rendületlenül tolat tovább a végtelenbe...

Szólj hozzá!


2013.12.19. 11:58 magpet

Erkölcsi útmutató a Parlamentbe betérni szándékozók részére

Beteheti-e a lábát a Parlament épületébe, aki...

...5 perccel a parancsra elkövetett gombnyomás után már a megszavazott törvény címét sem tudja felidézni: IGEN!

...szavazatával, bizottsági ülésről való távolmaradásával ezermilliárdos adócsalást segít elsunnyogni: IGEN!

...rohamtempóban áttolt törvények megszavazásával segédkezik komplett iparágak haverok zsebébe történő áttolásában, néhány ezer magyar család lenullázásában: IGEN!

...minden lehetséges költségtérítést felvesz, akkor is, ha ilyen költségei ténylegesen soha nem merülnek fel: IGEN!

...választási csalást követ el, amiről bírósági papírja is van: IGEN!

...finoman beb*szva támolyog a széksorok közözz: IGEN!

...lehülyéz egy nőt, majd felhívja a figyelmét, hogy a miniszterelnök úr nevét ne vegye a szájára: IGEN!

...kedvesen összeveri az asszonyt: IGEN!

...pornófilmben szerepelt: NEM!

Szólj hozzá!


2013.11.20. 14:38 magpet

Il Ferro, vagyis Sólyom Airways

solyom-ilferro.jpg

Il Ferro jelenség. Így hívtam évek óta azt a dolgot, amit most kénytelen leszek átkeresztelni Sólyomra. Az igazi, hosszú neve pedig: az első pillanattól kezdve egyértelműen átbaszásra hangolt, mégis büntetlenül megúszható szemétség.

2 komment


2013.10.16. 13:00 magpet

A szakértő megmondja: mi a baj a magyar focival?

Persze, nem is vagyok szakértő. De a magyar focival nem is foci-természetű gondok vannak. Nem az a lényeg, hogy bármely mikronéziai sziget senior B-válogatottja  nullára veri a dicsőséges tizenegyet. Az a baj, hogy egyszerűen nem kezeljük helyén a foci nevű dolgot.

Szólj hozzá!


2013.08.26. 14:28 magpet

Autópályamatricaország

Egy kedves barátom említette, hogy a napokban kapott két darab 15.000.-Ft-os büntit, mert nem volt autópálya-matricája. Elszámolta a lejárat napját, kicsúszott, felhajtott, büntették. A törvény szerint teljesen jogosan, ő maga sem vitatta a dolgot. Eddig a törvény és a paragrafus, innentől jöjjön a józan ész!

1 komment


2013.07.24. 14:13 magpet

Az e-útdíj, a FUVOSZ és Dugovics Titusz

Alakul ez a meseszép e-útdíj. A díjak pofátlanul magasak, a rendszer gyakorlatilag romokban, minderre sikerült elverni 42 milliárd forintot, közben pedig az állítólagos érdekvédelmi szervezet a megsarcolt felhasználókkal javíttatná a javíthatatlant.

Szólj hozzá!


2013.07.15. 17:34 magpet

Rajtad röhögnek...

Talán nehéz elképzelni, de van valami, ami minden magyar polgárban közös:
rajtad röhögnek.

1 komment


2013.07.03. 15:15 magpet

Így szopasd halálra a parkolási társaságot!

Annak már lassan 20 éve nincs hírértéke, hogy a budapesti fizető parkolás egy aljas, lehúzáson alapuló, haverok zsebét tömő rendszer. (Az állítás egyéb nagy-, közepes- és kisvárosokra, sőt lassan falvakra is vonatkozik.) Most nem is ez a téma, hanem hogy miképpen lehet törvénytisztelő polgárként nem hozzájárulni a parkolás-bizinszben érintett férgek meggazdagodásához. Bár a parkolóórák földből való kirángatása, felgyújtása, és az illetékesek különféle testnyílásaiba tuszkolása nem EU-konform, de szimpatikus és szórakoztató megoldás volna, ezt a hatályos jogszabályok jelenleg valamiért nem támogatják. Addig is a törvénytisztelő polgár konszolidáltabb eszközöket keres, és talál.

2 komment


2013.06.28. 15:24 magpet

Na, kedves bankok, most hozzá lehet látni!

Nyílt levél féle következik, a címzettek a bankok. Azok a bankok, akiket rengetegen gyűlölnek, és szegények még a kormány bizalmát sem élvezik. Szóval most nekik rossz. Másnak se jó, de talán éppen ebből kellene kiindulni.

2 komment


2013.05.23. 12:26 magpet

Hirdetés NAV-mumussal

hirdetes.jpgJópofa, ötletes hirdetésbe botlottam. Aztán kicsit eltöprengtem rajta, és már nem nevetek.

A hirdetés bizonyára valamiféle útnyilvántartó rendszert/szoftvert próbál eladni, nem kattintottam meg. Ez eddig rendben van, semmi extra. De mit látunk a képen? Egy közepesen rosszarcú figura szigorúan mutat ránk (mint Chris Griffin-re a mérges majom a Family Guy-ban), mellette a szöveg pedig a NAV látogatásával fenyeget. A kalapos szereplő tökéletesen megtestesíti azt a „veszélyes gengszter”-sztereotípiát, aki az első elkövetett hibánk után azonnal betonba önt, és a folyóba hajít minket.

26 komment


2013.04.03. 13:56 magpet

Beadnék egy módosítót: IQ-tesztet a szavazólapra!

Talán ijesztően hangzik, de leírom: kicsit zavar, hogy a hülyék szavazata is annyit ér, mint a normálisaké. Persze nagy kérdés a „hülye” definíciója, és hogy miképpen lehetne ezt a fennálló aránytalanságot kicsit finomítani. Erre támadt egy ötletem, ami nem jogdíjas, tehát ezen a ponton felkínálom népgazdasági hasznosításra: IQ-tesztet a szavazólapra! Képviselő hölgyek és urak, valaki igazán bedobhatná egyéni indítványként!

iqvote.jpg

Szólj hozzá!


2013.03.05. 17:27 magpet

A bürokrata pék

Azt ugye már látjuk egy ideje, hogy az állam finom kis szereptévesztéssel elkezdett gazdasági társaságként üzemelni. Közben persze ehhez a kis játékhoz ügyesen kihasználja azt a lehetőséget, hogy a Gazdálkodj Okosan! tábla körül ülve a szabályokat is ő írja, szükség esetén visszamenőleges hatállyal. Ezen játékfelfogástól természetesen nem idegen az sem, hogy a játszótársak működését minden lehetséges eszközzel igyekszik nehezíteni. Ennek kiváló eszköze az általam csak bürokratikus szarakodásnak nevezett tevékenység, ami semmi másról nem szól, mint hogy értelmetlen szabályokra hivatkozva némi további pénzt szedjen be a többiektől a játékvezető.

Szólj hozzá!


2013.01.07. 10:21 magpet

Nagyvonalú regisztráció-temetés – avagy így szállunk le a bicikliről

Nem hiszem, hogy van ember az országban, aki nem hallotta az elmúlt napok nagy hírét, miszerint az Alkotmánybíróság elkaszálta a regisztrációt. Az esemény önmagában is érdekes, de van egy olyan aprócska kicsengés, ami engem tán magánál a tervezett regisztrációnál is egy kicsit jobban zavar: a „nagyvonalúság”.

Szólj hozzá!


2013.01.03. 14:31 magpet

A führer-faktor

A boldog új év első posztjában a führer-faktorról fogunk elmélkedni. Pontosabban majd mindenki elmélkedik otthon, én csak adok hozzá segédanyagot egy táblázat formájában. Pártok és vezérek, statisztikai alapon.

3 komment · 1 trackback


2012.11.27. 08:32 magpet

A választási regisztráció igenis nagyszerű dolog!

Ezt próbálom ismételgetni magamban, és közben azon jár az agyam, hogy a hitéleti alapon politizáló rajongók – akik nem a szemüknek hisznek, hanem a hivatalos kommunikációnak – vajon milyen módszerrel próbálnak azonosulni a tétellel. 

Szólj hozzá!


2012.11.07. 10:28 magpet

Korlátlan költségtérítést a képviselőknek!

Nem tartozom azok közé, akik szerint a képviselő éljen 47.000.-Ft-ból. Az én képviselőm végezze rendesen a munkáját, és ezért kapja meg a megfelelő díjazást, beleértve a költségtérítést is. Éljen anyagi biztonságban, mert ez az egyik feltétele annak, hogy tisztességgel végezhesse a dolgát. De én vagyok a főnöke, szeretnék rálátni, mit művel a „céges vagyonnal”, vagyis az én pénzemmel. 

Szólj hozzá!


2012.11.06. 17:33 magpet

A Zsemledisznó gazdaságélénkítő csomagja

Miért ne találhatnék ki én is egy gazdaságélénkítő csomagot? Elvégre nem értek hozzá. De hátha talál szemet a vak tyúk. A józan paraszti vak tyúk.

Szólj hozzá!


2012.10.01. 15:24 magpet

Index képviselős videók - műelemzés

20121001_indexvideo.jpgUgye ismerős képkocka? Valami online tartalomszolgáltató csöves hippi huligánjai kamerával és mikrofonnal lesben állnak a Képviselői Irodaháznál vagy a Parlament folyosóján, és kérdésekkel zaklatják a képviselőket. De vajon válaszolnak-e a képviselő hölgyek és urak? Ha igen, akkor miért nem? Rövid médiaelemezés. 

Szólj hozzá!


2012.09.11. 14:07 magpet

Olvasói levél az M7-esről

A minap olvasói levelet hozott az internetes világháló szupersztrádájának drótpostája. Feri barátom fakadt ki egy cseppet az M7-est érdekes felfogásban használó embertársaink mutatványain. Az eset bizonyára sokatok számára ismert, de mivel a megoldás még a horizont közelében sem sejlik, úgy gondolom, nem lehet elégszer felemlegetni. Ugyanis mint az Feri írásából is látható, a jelenség nem csak bosszantó, hanem veszélyes is.

5 komment


süti beállítások módosítása